A városi élelmezési környezet fejlesztése – kulturálisan megfelelő, megfizethető, természetbarát módon előállított élelmiszerekkel.
A FoodCLIC integrált városi élelmezéspolitikai projekt a városi élelmiszerellátás fenntarthatósági előnyeit, térbeli-társadalmi és szektoriális kapcsolatait nyolc európai városi régióban (45 kisebb és nagyobb városban) tárja fel, a legalkalmasabb tudományos-politikai-gyakorlati kapcsolódási pontokat keresve. A városi élelmezéspolitika hálózatos működését nyolc valóságlabor (Living Lab) képezi le, amelynek résztvevői cselekvés általi tanulás révén segítik a szakpolitikát.
A megvalósítást a projekt négy motívum köré szervezi: fenntarthatósági hasznok, térbeli kapcsolatok, társadalmi befogadás és ágazati kapcsolódások. A projekt során sokféle érdekelt fél (köztük a hátrányos helyzetű és kiszolgáltatott csoportok) bevonása és kapacitásépítése teszi lehetővé a városi élelmezés megújítását, és javaslataik beépítését.
Itt egy rövid, lapozható összefoglaló a projektről:
Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.
Az ESSRG a projekt keretein belül a Fővárosi Önkormányzatot segíti a Budapesti Fenntartható Élelmezési Stratégia kidolgozásában.
Formulating the integrated food strategy of Budapest. That’s what we’ll do in the FOODCLIC project with Budapest Municipality in cooperation with Brasov, Barcelona, Berlin, Aarhus, Lisbon, Luca, and Amsterdam.
A very exciting 5 years ahead of us! pic.twitter.com/79d4JDVtxj— ESSRG (@essrg) November 8, 2022