TRUE

A TRUE projektben a hüvelyes növények értékláncát fejlesztjük.

A TRUE (TRansition paths to sUstainable legume-based systems in Europe) alapja a tény, hogy a hüvelyes növények (csicseriborsó, bab, lencse) termelése és fogyasztása világszerte csökken. Mindeközben az utóbbi évtizedben – élelmiszer-rendszerünk élelmezésbiztonsági és a fenntarthatósági problémáinak felerősödésével – e fehérjenövények váltak az élelmezéspolitikai viták főszereplőivé, mint megbízható és aláértékelt fehérjeforrások.

A projekt során olyan szakpolitikai innováció esélyeit keressük, amely lehetővé teheti, hogy az élelmiszer-rendszerünk élelmezés- és táplálkozásbiztonsági kihívásainak a hüvelyes növények használatán és megfelelő támogatásán keresztül jobban megfeleljünk.

További részletek a projekt honlapján: https://www.true-project.eu/ 

A projekt során elért eredményeinkről, elvégzett feladatainkról itt olvashat angol nyelvű összefoglalót.

 

Ki felel érte?

Balázs Bálint

Projektek

Összes megtekintése »

Fenntartható erdők a változó éghajlat tükrében

Megoldások a biodiverzitás védelme és az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének érdekében.

Bővebben...

Innovatív megoldások a biodiverzitásért és a méltányosságért

Társadalmi, gazdasági és politikai folyamatok átalakítása a biodiverzitás és a társadalmi méltányosság támogatására.

Bővebben...

Adatalapú döntések az egészséges táplálkozásért

MI alapú, digitális alkalmazások fejlesztése segíti egészségesebb és fenntarthatóbb táplálkozási szokások kialakítását.

Bővebben...

Vad rokon növényfajok a fenntartható mezőgazdaságért

A vad rokon növények hozzájárulhatnak a változatosabb, fenntarthatóbb és táplálóbb élelmiszerek biztosításához.

Bővebben...